Prapaskena

Edi Rama: Është kaq shqetësuese të lexosh se Shqipëria po i strehon afganët vetëm sepse na e kërkoi SHBA

Publikuar: 18/08/2021

Kryeministri Edi Rama me anë të një postimi në ‘Twitter’ shprehet se Shqipëria nuk do ti lërë në baltë afganët si dhe nuk do ua kthejë kurrizin kur janë në vështirësi.

Kreu i qeverisë thotë se është shqetësese që shumë mendojnë se Shqipëria po i strehon afganët vetëm sepse SHBA-ja na e kërkoi.

Rama shkruan se ne si shtet nuk jemi të pasur por i detyrohemi traditës tonë për ti mikëpritur.

“Është kaq shqetësuese të lexosh se Shqipëria po i strehon afganët vetëm sepse na kërkuan SHBA, pasi është qesharake t’u kthesh kurrizin atyre dhe të fajësosh vetëm SHBA.

Ne të gjithë ishim atje si NATO dhe këta njerëz ishin atje për ne, p.sh. besonte në idealet për të cilat qëndrojnë SHBA dhe BE.

Shqipëria po e bën atë jashtë përgjegjësisë së saj si një vend #NATO dhe për shkak të asaj që jemi.

Ne mund të mos jemi të pasur, por ua kemi borxh miqve tanë afganë në nevojë, dhe i detyrohemi traditës sonë, të kaluarës sonë të afërt si refugjatë, dhe gjithashtu për kujtesën që fëmijët tanë do të trashëgojnë.

Largimi nga këto vlera themelore është turp nga më të mirët e vetes, të historisë sonë dhe të idealeve që bota demokratike supozohet të promovojë jo vetëm me fjalë, por edhe me vepra. #SaveAfghanLives #SaveAfganWomen”, shkruan Rama.Më të lexuarat