Prapaskena

Rama intervistë për RTVE: Pozicioni i Spanjës për shkak të problemeve të brendshme. Nuk ka krahasim mes lëvizjeve në vend dhe ndarjes së Kosovës nga Serbia

Publikuar: 10/10/2021

Kryeministri Edi Rama ka dhënë një intervistë për Radio Televizionin e Spanjës RTVE gjatë vizitës së tij në këtë vend, ku ka folur për disa çështje të rëndësishme. Kosova, e cila nuk njihet nga Spanja, sigurisht që ishte një prej temave.

Rama tha se e dimë mirë se pozicioni i Spanjës nuk ka të bëjë me ndonjë problem me shqiptarët apo me Kosovën, por me historinë dhe problemet e saj të brendshme.

“Është e vërtetë, por e dimë fare mirë se pozicioni i Spanjës nuk ka fare të bëjë me asnjë problem që ka lidhje me shqiptarët apo me vetë Kosovën, por ka të bëjë me historinë e me problemet e veta të brendshme. Dakord, por duhet të jemi në fakt shumë të qartë këtu, pasi nuk ka asnjë lloj krahasimi të mundshëm ndërmjet problemeve të brendshme të Spanjës, lidhur me lëvizjet independentiste apo separatiste dhe ndarjes së Kosovës nga Serbia”, tha Rama.Më të lexuarat