Prapaskena

Alarmante në Elbasan/ Emigrimi dhe lëvizjet demografike mbyllin 4 shkolla, numër i ulët i nxënësve të regjistruar në klasat e para

Publikuar: 12/09/2021

Nga 66 shkolla që ka bashkia e Elbasanit këtë vit nuk do ti hapin dyert 4 prej tyre. Për shkak të largimit të nxënësve mbyllen shkollat e fshatit Shmil dhe Preçaj ndërsa nxënësit e shkollës së Gracenit dhe të Kryezjarrit përkatësisht 6 nxënës të shkollës së Gracenit dhe 3 nxënës të Kryezjarrit do të transferohen në shkollat më të afërta. Drejtoresha e ZVA Elbasan Anila Çota shprehet arsye për mbylljen e shkollave mbetet largimi i banorëve nga këto fshatra.

Anila Cota- Drejtore e ZVA ELBASAN

Ka një numër më të ulët nxënësish siç shihet edhe ne klasën e parë,ndonëse ky proces nuk është mbyllur plotësisht.

Anila Cota- Drejtore e ZVA ELBASAN

Ndërkohë mësuesit të cilët jepnin mësim në këto shkolla pritet të sistemohen në shkolla të tjera, pa i larguar nga puna.Më të lexuarat