Prapaskena

Tritan Kalo: Fundi i tunelit nuk është larg, fillimi i vaksinimit ndaj Covid ditë e shënuar

Publikuar: 12/01/2021

Mjeku i njohur infeksionist, Tritan Kalo, pas vaksinës një ditë më parë e ka cilësuar këtë nisjen e vaksinimit një hap shumë të rëndësishëm në luftën kundër këtij virusi të rrezikshëm.

Kalo, përmes një postim në rrjetin social Facebook, shkruan se vaksinimit anti-Covid në vendin tonë shënon fillimin e përfundimit të pandemisë, ndërsa apelon për vijimin e respektimit të masave nga qytetarët.

Postimi i plotë:

Kohë kovidiane….11.01.2021…Një ditë për t’u shënuar….Fillimi i Vaksinimit ndaj Infeksionit të shkaktuar prej virusit Sars-C0v2/Covid-19…1- Imunizimi i deritashëm aktiv i popullatës nga kalimi i Covid-19, 2- masat dobiprurëse të MDH = Maskë + Distancim + Higjenë dhe tashmë 3- Imunizimi pasiv përmes Vaksinimit të Popullatës, po ndërtojnë fuqishëm një “trekëndësh barabrinjës” sipërfaqja e të cilit me siguri që do të kufizohet gradualisht, duke shpënë në “asfiksimin” përfundimtar të Pandemisë nga Sars-Cov2/Covid-19 brenda tij….Parashikimet e Protagonistëve gjithollogë për përfundimin e Pandemisë në mesin e muajit Maj, më pas në mesin e muajit Korrik 2020, apo në mos shtimin e rasteve pas 15 Shtatorit 2020, nuk rezultuan në gjë tjetër përveçse në “një flluskë pseudoshkencore irrealiste”….

Shpresoj që tash e tutje “aralla e gjithollogëve” të mos rilëshohet “në detin e teorive konspirative”, e të pengojë me mendimet e tyre kofuzion-ndjellëse zgjerimin e fushatës së sapo-filluar të Vaksinimi ndaj Sars-Cov2/Covid-19….Vaksinimi personal sjedh më shumë besueshmëri në popullatë për këtë proçes….

Nga sot kemi me siguri fillimin e përfundimit të pandemisë…Vijimi i kujdesshëm i respektimi të masave pavarësisht vaksinimit, duke marrë në konsideratë edhe ata që tashmë e kanë kaluar këtë “flamë mbarëbotërore”, me siguri do të krijojnë premisat që vera e vitit 2021 të mos jetë si vera e vitit 2020, por “më e ngrohtë në lirshmërinë” e lëvizjes së popullatës, një verë si gjithë verat para-pandemike….Durim e shpresë se fundi i tunelit nuk është shumë larg dhe i pa mbërritshëm…Together forever!!!Më të lexuarat