Prapaskena

Botë

Orban: Hungaria është vendi më i sigurt në Evropë, se s’pranojmë emigrantë. Francezët, gjermanët dhe italianët na kanë zili

Publikuar: 18/11/2023

Sot, kryeministri hungarez Viktor Orbán u rizgjodh president i Fidesz, në kongresin e 30-të të asaj partie në pushtet.

Orbán tha në fjalimin e tij se Hungaria ka zhvilluar një “kundër-model evropian” bazuar në parimet e migrimit zero, një ekonomi të bazuar në punë, punësim të plotë, familje të forta, taksa të ulëta dhe një “tranzicion të ndjeshëm të gjelbër”.

Orbán vlerësoi se francezët, gjermanët dhe italianët do të jepnin, siç tha ai, “gjysmën e jetës së tyre” për të pasur përsëri një vend pa emigrantë.

Orbán tha se politika e Hungarisë “zero migracion” garanton që vetëm ata që lejohen të hyjnë mund të jenë në tokën hungareze.

“Hungaria është aktualisht vendi më i sigurt në Evropë, gjë që është veçanërisht e qartë në dritën e përleshjeve pro terroriste në rrugë në Evropën Perëndimore”, tha Orbán.

Më të lexuarat