Prapaskena

Pa kategori

Drejtonin grupin që shiste kokainë në Angli, polici vë në pranga 3 shqiptarët! Komunikimet me mesazhe i nxorën zbuluar

Publikuar: 20/02/2024

Tregtuesit shqiptarë të drogës të cilët drejtonin një grup në qarkun e Eastbourne janë vënë në prangat e policisë britanike.

Jonid Cufaj, Julian Cufaj dhe Urim Peraj, u vunë në pranga gjatë një aksioni të policisë britanike.

Pas një hetimi të gjatë u ekzekutuan urdhër-arrestet për shqiptarët, pasi Gjykata Lewes Crown i dënoi më 31 janar.

“Ky ishte një hetim i rëndësishëm që zbuloi se si grupi furnizonte drogë cilësore ​​në Eastbourne për më shumë se një vit.

Oficerët janë të vendosur të ndërpresin furnizimin me drogë që shkaktojnë kaq shumë dëm në komunitetin tonë dhe të trajtojnë shkeljet dhe aktivitetet që lidhen me furnizimin e drogës në County Lines”, deklaroi kryeinspektori Di Lewis.

Hetuesit njoftuan se 25-vjeçari Jonid Cufaj ishte një punëtor i London Road dhe drejtonte efektivisht grupin. Vëllai i tij më i vogël 22-vjeçari Julian Cufaj, ishte i papunë në Southend Arterial Road, po ashtu i lidhur me furnizimin e drogës në Essex.

Ata punonin me 25-vjeçarin Urim Peraj, po ashtu i papunë në Cavendish Avenue, i cili vepronte si tregtar droge në Eastbourne.

Jonid Cufaj, Julian Cufaj dhe Urim Peraj operonin linjën e drogës “Tony” në Eastbourne. Linja “Tony” u zbulua, me mesazhe të telefonave celularë që paralajmëronin klientët për drogat e disponueshme në Eastbourne.

Së bashku me kolegët nga Policia e Essex-it, Policia Metropolitane si pjesë e Operacionit Orochi dhe Ekipi i Zbatimit të Lagjeve të Policisë së Sussex-it, urdhrat u kryen më pas në katër adresa.

Provat treguan se si vëllezërit Cufaj ishin të lidhur me organizimin e furnizimit dhe shitjes së drogës të cilësisë ​​së lartë së bashku me Perajn. Në kuadër të hetimeve u sekuestruan drogë dhe telefona celularë.

Jonid Cufaj u shpall fajtor për furnizimin e një droge ​​nga 1 janari 2022 deri më 7 shkurt 2023. Në Gjykatën e Kurorës Lewes më 31 janar ai u burgos për gjashtë vjet e gjysmë.

Julian Cufaj u shpall fajtor për të njëjtën vepër, për furnizimin me kokainë nga data 25 nëntor 2022 deri më 8 shkurt 2022. Ai u dënua për pesë vjet e gjysmë në total.

Urim Peraj u shpall fajtor si i shqetësuar për furnizimin me kokainë gjatë së njëjtës periudhë, po ashtu u dënua me pesë vjet.

Personi i katërt 39-vjeçari Arben Vukaj, nga Mallards Road, u shpall i pafajshëm për furnizimin me kokainë, por ai u shpall fajtor për posedim të kanabisit dhe të një arme.Më të lexuarat