Prapaskena

Ekskluzive/ Apartamentet dhe paratë e Gaz Bardhit, Gjekmarkajt, Baftjar Zeqajt, Luljeta Bozos dhe Flutura Açkës! Belind Këlliçi pa shtëpi

Publikuar: 02/12/2021

Si burim për krijimin e kësaj pasurie, Bardhi deklaron të ardhura familjare, kredi, kontratë dhurimi dhe trashëgimie. Deputeti i PD-së deklaron edhe një llogari bankare me vlerë 3 milionë lekë.

Ndërkaq, deputeti i PD-së Agron Gjekmarkaj, deklaron disa llogari rrjedhëse në vlerat 1.3 milionë lekë, 1.8 milionë lekë ose 18 mijë USD, 500 euro etj. Gjekmarkaj ka shitur në vitin 2020 një makinë Audi A6 për 500 euro dhe ka blerë një makinë 7 mijë euro. Deklaron 707 mijë lekë ose 7 mijë USD si anëtar i AMA, 1.1 milionë lekë si zv/Dekan në Fakultetin e Histori-Filologjisë, rreth 5 mijë USD për shkrime në një gazetë si dhe 1.3 milionë lekë të ardhura nga paga e gruas në Bankën e Shqipërisë. Pasuritë e paluajtshme, Gjekmarkaj i ka deklaruar në deklarata të mëparshme.
Deputetja më e moshuar, Luljeta Bozo, e cila fitoi shumë popullaritet pas tërmetit të 26 nëntorit 2019, deklaron apartament 116 m2 në Tiranë me vlerë 40 mijë USD, apartament 61 m2 në Tiranë me vlerë 3.5 milionë lekë, si dhe një ndërtesë 22 m2 në një truall 146 m2 në Tiranë, 1 milionë lekë. Bozo, nga të ardhurat në punë private që nga vitet ’90, deklaron kursime 120 mijë USD.

Ish-kryebashkiaku i Fierit, i zgjedhur deputet nën siglën e PS-së, Baftjar Zeqaj, deklaron një apartament rreth 90 m2, me vlerë 4.5 milionë lekë dhe pagën si administrator i Albpetrol. Ndërsa deputeti i PD, Kreshnik Çollaku, deklaron një apartament 134 m2, me vlerë 74 mijë euro, me burim kredi bankare, si dhe një makinë Benz me vlerë 6 mijë euro.

Deputetja e PD-së në Elbasan Flutura Açka deklaron apartament në Tiranë, 106 m2 me vlerë 45 mijë euro, apartament 78 m2 me vlerë 22 mijë euro, makinë Skoda 32 mijë USD, shtëpinë botuese Skanderbeg Books me kapital fillestar 100 mijë lekë, llogari bankare 1 milionë lekë dhe 1.2 milionë lekë të ardhura nga shtëpia botuese.

Edhe deputeti i PD-së, Belind Këlliçi, ka deklaruar pasurinë për herë të parë. Deputeti i ri i PD-së deklaron 1 mijë m2 pemëtore në Ibë, një makinë BMW 13 mijë euro, 1.4 milionë lekë në një llogari dhe pagën 657 mijë lekë si kryetar i FRPD. Këlliçi nuk deklaron një shtëpi në pronësi.Më të lexuarat