Prapaskena

“Nëntë parregullsitë e 25 prillit”, zbardhet kërkesa e PD-së për Komisionin Hetimor për zgjedhjet

Publikuar: 30/09/2021

Zbardhet kërkesa e Partisë Demokratike për Komisionin Hetimor për zgjedhjet e 25 prillit. Gazetari Osman Stafa ka siguruar për ‘BalkanWeb’ kërkesën e cila u depozitua sot në Kuvend. Demokratët kërkojnë krijimin e një komisioni i cili do të hetojë parregullsitë e procesit zgjedhor.

Krijimi i nje Komisioni Hetimor te Kuvendit, me:
(i)Qellim: Kontrollin e keqperdorimit te burimeve te administrates shteterore, si dhe te asgjesimit te kufirit midis Shtetit dhe Partise Socialiste ne pushtet per qellime elektorale ne zgjedhjet e 25 prillit 2021.

(ii)Objekt: (a) verifikimin e mbrojtjes dhe perdorimit te te dhenave personale (patronazhistet) nga shteti dhe Partia Socialiste per qellime elektorale;

b) verifikimin e perdorimit te fondeve publike, per qellime elektorale, duke perfshire edhe shperblimin e demeve nga termeti i vitit 2019;

(iii) (c) verifikimin e ligjshmerise se legalizimeve te ndertimeve informale per qellime elektorale; ( ) verifikimin e punesimeve ne administraten publike per qellime elektorale.
(iv) Perberje: 15 anetare, nga te cilet kryetari dhe gjashte anetare do t’i perkasin grupeve parlamentare te opozites dhe tete anetare grupit parlament te mazhorances.
(v) Afat: 3 muaj nga krijimi i Komisonit Hetimor.
2. Mbledhjen e Konferences se Kryetareve per shqyrtimin e kesaj kerkese dhe caktimin e dates se miratimit ne Kuvend ne seancen plenare mete afert.Më të lexuarat