Prapaskena

Ekskluzive / Sa fituan gazetarët dhe kush doli me humbje, nga Andi Bushati, Balla, Rakipi, Fevziu dhe Shkullaku, gazetari me 300 mijë USD fitime

Publikuar: 20/09/2021

Konsiderohet si pushteti i katërt, por media në Shqipëri është pushteti i parë, krahas politikës. Vitet e fundit, pushteti mediatik në Shqipëri ka pësuar një ndryshim radikal.

Nuk kemi më 4-5 pronarë televizionesh që bashkëpunojnë me faktorët kryesorë në PS, PD, LSI dhe rrethin e biznesit.

Pushteti i pronarëve të televizioneve tashmë është zbehur, duke kaluar në duart e një rrethi gazetarësh, ku secili ka në pronësi një portal.

Prapaskena’ sjell fitimin e deklaruar nga disa prej gazetarëve gjatë vitit 2020, me portalet e tyre.

Disa e ka mbartur fitimin të pa shpërndarë, ndërsa të tjerë e kanë shpërndarë pjesërisht. Por, ka edhe gazetarë dhe analistë, të cilët kanë deklaruar se kanë dalë me humbje gjatë vitit 2020, siç është, për shembull, Ylli Rakipi.

Në krye qëndron Blendi Fevziu, me portalin e tij, me 278 milionë lekë fitim në vitin 2020. Më pas vjen Sokol Balla me 220 milionë lekë. Eni Vasili deklaron 74 milionë lekë fitime në vit.

Artur Zheji nuk deklaron asgjë, ndërsa Andi Bushati dhe Armand Shkullaku kanë fituar 400 mijë lekë vitin që kaloi. / Prapaskena

Emrat e disa prej gazetarëve/analistëve dhe fitimet e tyre për 2020

Blendi Fevziu, 278 milionë lekë (të vjetra)

Sokol Balla, 220 milionë lekë

Andi Bushati dhe Armand Shkullaku, 400 mijë lekë

Eni Vasili 74 milionë lekë

Nikoll Lesi, 6.6 milionë lekë

Anila Basha, 18 milionë lekë

Ylli Rakipi, 3.6 milionë lekë humbje

Fhari Balliu, 2.3 milionë lekë

Rudina Xhunga 35 milionë lekë (viti 2019)

Shpëtim Nazarko, 400 mijë lekë

Artur Zheji, nuk deklaron asgjë

Arjan Çani, nuk deklaron asgjë

Alfred Lela, nuk deklaron asgjë

Andi Bejtja, ‘i ngrirë’

Ismet Drishti, nuk deklaron asgjë

Baton Haxhiu, nuk deklaron asgjëMë të lexuarat