Prapaskena

Nesër vuloset shkarkimi, Ilir Meta në panik, shpërthen ndaj Kuvendit: Si regjimi i Lukashenkos!

Publikuar: 08/06/2021

Presidenti i vendit Ilir Meta e ka quajtur të papranueshëm dhe antidemokratik vendimin që ka marrë Kuvendi, për të mos lejuar transmetimet live të televizioneve, nga punimet e seancave, duke krijuar kështu një ERTV të dytë. Meta shprehet se ky akt bëhet pas vendosjes nën kontroll të plotë të AMA-s nga qeveria, dhe shton se këto veprime janë të ngjashme me ato që ndodhin në regjimin e Lukashenkos.

Meta shprehet se Kuvendi aktual (i cili vendos nesër dhe për shkarkimin e tij), ka marrë vendimet më skandaloze për shtypjen e fjalës së lirë, përfshi miratimin dhe mostërheqjen prej gati një viti të paketës antikushtetuese “Antishpifje”, në refuzim të hapur të rekomandimeve të Komisionit të Venecias.

Postimi i plotë i Metës:

I dënueshëm, i papranueshëm dhe antidemokratik, vendimi i Kuvendit njëpartiak për ndalimin e raportimit të pavarur të gazetarëve dhe zëvendësimin me transmetime zyrtare të kontrolluara.

Ky akt, që vjen në të njëjtën kohë me nxitimin e mazhorancës për uzurpimin në mënyrë të njëanshme dhe vendosjen nën kontroll të plotë të Autoritetit të Mediave Audioviziv, kufizon lirinë dhe pavarësinë e medias, instalon një regjim censure, shkel të drejtat e njeriut dhe dëshmon sërish armiqësinë e këtij Kuvendi monist me lirinë e medias dhe demokracinë në Shqipëri.

Është pikërisht Kuvendi aktual, që në historinë e parlamentarizmit pluralist ka marrë vendimet më skandaloze për shtypjen e fjalës së lirë, përfshi miratimin dhe mostërheqjen prej gati një viti të paketës antikushtetuese “Antishpifje”, në refuzim të hapur të rekomandimeve të Komisionit të Venecias.

Duke mbështetur shqetësimin e drejtë të komunitetit të gazetarëve të pavarur shqiptarë dhe të kolegëve të tyre të huaj, mbi regresin e Shqipërisë në raport me lirinë e medias, i bëj thirrje Kuvendit monist dhe mazhorancës të tërhiqet menjëherë nga këto praktika të ngjashme me regjimin e Lukashenkos, që po dëmtojnë seriozisht integrimin europian të vendit.Më të lexuarat