Prapaskena

Bitcoin po thyen të gjitha rekordet, tani vlen mbi 60.000 dollarë – është forcuar për 80 për qind nga fillimi i vitit

Publikuar: 13/03/2021

Vlera e Bitcoin ka tejkaluar shumë e 60 mijë dollarëve sot, duke tejkaluar kështu vlerën rekord të kësaj kriptovalute.

Vlera e Bitcoini në platformën Binance ka “kërcyer” në 5,77 për qind, duke arritur çmimin prej 60.104 dollarë, transmeton Telegrafi.

Nga fillimi i vitit, Bitcoin është forcuar dukshëm – për 80 për qind, kurse në 12 muajt e fundit vlera e saj është rritur për 570 për qind.

E rritjes i kanë prirë një mori faktorësh, përfshirë rritjen e interesimit të investitorëve të mëdhenj, si dhe investimi i korporatave sikurse është Tesla, Square dhe Microstrategy.

Bitcoin është një kriptovalutë që e ka shpikur një person i panjohur apo një grup njerëzish gjatë vitit 20088, duke përdorur emrin Satoshi Nakamoto.

Bëhet fjalë për valutë digjitale të decentralizuar pa bankë qendrore apo president, që mund të dërgohet nga përdoruesi në përdoruesin tjetër në mënyrë direkte – pa nënkryetar, përmes rrjetit të Bitcoin.Më të lexuarat